La Declaració Universal dels Drets Humans

El 10 de desembre de 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar i proclamar la Declaració Universal dels Drets Humans. Després d’aquest acte històric, l’Assemblea va demanar a tots els estats membres que publiquessin el text de la Declaració i disposessin que fos “distribuït, exposat, llegit i comentat a les escoles i altres establiments d’ensenyament, sense distinció fundada en la condició política dels països o dels territoris”.

L’ANUE, que des de la seva creació té com a objectius la defensa, promoció i difusió dels principis de les Nacions Unides i els drets humans, ha fet d’aquests l’eix principal de les seves activitats. L’Associació porta desenvolupant durant anys un programa de cursos i seminaris sobre drets humans en escoles, centres cívics, i en organismes i institucions públiques. també destaca la seva intensa tasca de traducció de documents, informes i resolucions sobre drets humans, i la seva publicació i difusió, així com d’estudis, dossiers, i material de caràcter pedagògic i de divulgació sobre el tema.

La Declaració.

Edició de butxaca per a emergències.

En commemoració del 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans l’ANUE va editar el 2008 –en català i castellà– l’articulat de la declaració en una desenfadada i original edició de butxaca amb el propòsit de fer-la arribar als més joves d’una manera més amena.

Descarrega-la en PDF.

LlibreLes Nacions Unides i els Drets Humans (1948-2008)

L’ANUE va realitzar la publicació del llibre “Les Nacions Unides i els Drets Humans (1948-2008) amb una edició actualitzada al català dels textos i instruments jurídics internacional de protecció de Drets Humans de les Nacions Unides.