L’UNRIC

Què és l’UNRIC?

És el Centre Regional d’Informació de les Nacions Unides. L’UNRIC va ser creat a Brussel·les el 1 de gener de 2004. El Centre Regional substitueix a nou Centres d’Informació de l’ONU que es trobaven a Europa (Atenes, Bonn, Brussel·les, Copenhaguen, Lisboa, Londres, Madrid, París i Roma), i que van ser tancats el 31 de desembre de 2003, per una decisió de l’Assemblea General de l’ONU en el seu 58è període de sessions.

Quines són les tasques de l’UNRIC?

L’UNRIC proporciona informació i serveis de documentació als països de la regió d’Europa occidental. L’abast de l’informació s’estén a tots els segments de la societat, així com a projectes conjunts i actes organitzats amb socis clau, com ara els governs, els mitjans de comunicació, les ONG, les institucions educatives i autoritats locals. També ofereix materials d’informació general, informes de les Nacions Unides, documents, material de premsa, cartells i fulls informatius. Per a dur a terme la seva tasca, l’UNRIC compta amb col·laboradors a cada país. A més, la seva biblioteca està oberta al públic, a Brusel·les, amb informació disponible en anglès, francès i castellà.

Quina és la Relació de l’ANUE amb l’UNRIC?

Després de la signatura, el 11 de desembre de 2003, del Memoràndum d’Enteniment entre la Federació Mundial d’Associacions de Nacions Unides i el Departament d’Informació Pública de Nacions Unides, l’ANUE va passar a ser reconeguda per l’ONU com a Punt Focal entre l’Organització i la societat civil a Espanya. I com a tal actua des de l’1 de gener de 2004, sent el nexe principal o contrapart a nivell estatal amb el Centre Regional d’Informació de les Nacions Unides a Brussel·les. Per a més informació podeu visitar la seva web: www.unric.org