Any Internacional de les Fruites i Verdures

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures (AIFV), amb la finalitat de sensibilitzar sobre els beneficis nutricionals i per la salut que tenen les fruites i les verdures i la seva contribució a una dieta i un estil de vida saludable, i que també es contempla en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Les fruites i les verdures tenen un paper rellevant en el creixement dels nens, en el benestar físic, mental i social en totes les edats, així com l’enfortiment del sistema immunitari, prevenir la malnutrició en totes les seves formes i  ajuden a prevenir malalties no transmissibles (obesitat, hipertensió, diabetis, alguns tipus de càncer, etc.).

Així mateix, les cadenes de valor sostenibles i inclusives poden ajudar a augmentar la producció i la disponibilitat, innocuïtat i assequibilitat de les fruites i les verdures, així com l’accés equitatiu a elles, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) és l’organisme encarregat de celebrar l’any en col·laboració amb altres organitzacions i òrgans competents del sistema de les Nacions Unides.

Amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures, ANUE ha elaborat una exposició amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Fundació Ametller Origen i la Unió de Pagesos per sensibilitzar sobre el tema de les Fruites i les Verdures com a fonament de la dieta i la seva importància en els models de producció, sostenibilitat i medi ambient, així com el foment d’estils de vida més saludables.

Vídeo de presentació Eulàlia Pascual, presidenta de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya

Vídeo de presentació Carme Ruscalleda, xef.

Vídeo de presentació Carles Vicente, pagès de la Bisbal de Falset. Responsable de Comercialització Agroalimentària d’Unió de Pagesos de Catalunya.

Vídeo de presentació Joan Caball, pagès de Vilamalla. Coordinador nacional d’Unió de Pagesos de Catalunya.

Vídeo de presentació Dani Forcadell, arrossaire d’Amposta. Responsable de sectors vegetals d’Unió de Pagesos de Catalunya.

Vídeo de presentació Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Generalitat de Catalunya.


Per a més informació sobre aquesta temàtica, podeu llegir els següents articles:

2021, Any Internacional de les Fruites i les Verdures objectius, reptes i noves perspectives. Un article de Mar García.

Cimera sobre els sistemes alimentaris. Un article d’Helena Ripollés.