Reconeixements

 • Placa d’Honor de l’Ordre del Mèrit Civil

  El  21 de maig de 2013, el Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació va condecorar l’ANUE amb la Placa d’Honor de l’Ordre del Mèrit Civil, en reconeixement a la seva tasca en la promoció i divulgació dels valors i principis continguts a la Carta de les Nacions Unides.

  El Ministeri va va assenyalar que l’ANUE porta més de 50 anys desenvolupant una extraordinària tasca en l’apropament a la societat espanyola dels valors de la pau, la solidaritat i la cooperació entre els pobles.

 • Creu de Sant Jordi

  L’any 2012 l’ANUE va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la defensa i a la promoció dels drets humans, en el seu 50è aniversari.

  Hem d’afegir que dos dels nostres presidents d’honor, Marina Bru i Francesc Casares ja havien estat distingits per la seva trajectòria personal amb la Creu de Sant Jordi anteriorment.

 • Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona

  L’Ajuntament atorga anualment el guardó a 25 persones o entitats, amb la finalitat “d’honorar aquells que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament d’una consciència ciutadana i cívica, així com dels seus valors i virtuts”.

  L’any 2008 un dels guardonats va ser l’ANUE, “per la important tasca de difusió dels valors de les Nacions Unides que desenvolupa des de 1962, tot fomentant la col·laboració entre les institucions i la societat civil, i en ocasió del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans”. Aquest guardó ha estat un reconeixement del vincle històric entre l’ANUE i l’Ajuntament de Barcelona i que ens motiva per continuar la nostra tasca de difusió i promoció dels drets humans, des de la ciutat de Barcelona al món.

 • Reconeixement del Consell de Ministres

  El 19 de novembre de 2007, en ocasió del Dia de les Nacions Unides, el Consell de Ministres del govern espanyol -i amb motiu del 45 aniversari de l’ANUE- va reconèixer la important tasca que realitza l’Associació per a les Nacions Unides a l’estat espanyol, de divulgació dels propòsits i principis de les Nacions Unides i de les seves activitats.

 • Punt Focal de l'UNRIC

  L’ANUE està reconeguda des de l’any 2004 per l’Organització de les Nacions Unides com a nexe principal entre l’Organització i la societat civil a Espanya, i actua com a punt focal del centre Regional d’informació de les Nacions Unides a Brussel·les (UNRIC).

 • Missatger de la Pau

  L’any 1988 el secretari general de Nacions Unides Pérez de Cuellar va nomenar l’Associació per a les Nacions Unides (ANUE) com Missatger de la Pau, per la seva contribució a la promoció de la Pau.