30 abril, 2024

Èxit de la 18ena edició del Catalonia Model United Nations

Del 25 al 28 d’abril es va celebrar la 18ena Edició del Catalonia Model United Nations (C’MUN), amb la participació de més de 150 estudiants universitaris d’arreu del món: Suècia, Alemanya, USA, França, Espanya, Nigèria, Senegal, Equador, Rússia, Mèxic, Colombia, Bolívia, Itàlia, Països Baixos, Panamà, Romania, Israel, Filipines, Brasil, Bulgària, Marroc, Zimbabwe, Portugal , Kenya , Perú, Bangladesh , Rwanda, Tunísia, Polònia, Noruega, Eslovènia.

La inauguració es va celebrar al Saló de Cent del Ajuntament de Barcelona el dia 25 d’abril i els següents tres dies, del 26, 27 i 28 d’abril en el Caixaforum Macaya, els joves estudiants universitaris, van estar realitzant funcions com a delegats dels països als quals representaven debatent els temes més importants de l’Agenda de l’Organització. Hi havia cinc comitès: United Nations General Assembly, European Council, United Nations Environment Programme, Association of Southeast Asian Nations i United Nations Security Council tots ells amb el fil conductor de la propera Cimera del Futur de les Nacions Unides.

Així mateix, els estudiants van poder conèixer de primera mà l’aportació de representants de les Nacions Unides, el Sr. Sr Jordi Passola, Chief of Private Sector Partnerships Europe Region UNHCR, y la Sra. Marika Palosaari, Programme Coordinator Europe office, UNEP a los temas debatidos durante los 3 días. I durant la cloenda també van comptar amb la participació del Sr. Amilcar Vargas, World Heritage Management de la Casa Batlló qui va explicar la importància del reconeixement per part de la UNESCO a edificis considerats Patrimoni de la Humanitat, gràcies a una convenció internacional.

Volem agrair la participació i el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundació la Caixa, l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona, TMB, la Universitat de Barcelona i la Casa Batlló, que ens va permetre poder portar a terme un any més aquesta activitat en la qual donem la veu els joves per poder expressar la seva opinió sobre els problemes de la governança mundial que més els preocupen.

En els propers dies es publicarà la revista oficial del Catalonia Model United Nations.