27 febrer, 2024

Protestes del sector primari sobre l’Agenda 2030. És el desenvolupament sostenible el veritable problema de l’agricultura europea?

L’agricultura europea està sofrint després de durs mesos de sequeres i grans pèrdues de collita. Els treballadors del sector no se senten recolzats per la Unió Europea, la qual està intentant dur a terme un canvi en la gestió de recursos naturals per a afrontar el fosc futur que es planteja amb la crisi mediambiental. Dels elements que sorgeixen entre les protestes, apareix l’Agenda 2030. En aquest article de Pilar Sánchez Novis, s’explora la relació entre l’agricultura sostenible que es planteja des de Brussel·les i les problemàtiques que es generen en el camp. A més, s’analitza la necessitat d’una transició sostenible més preparada i la confusió que existeix sobre el paper de l’Agenda 2030.