19 desembre, 2023

El problema de la migració infantil a Llatinoamèrica

Els conflictes violents, la inestabilitat socioeconòmica, les crisis polítiques, i el canvi climàtic són les principals causes del desplaçament de nens a Amèrica Llatina i el Carib.

En aquest article, Adriana Molina Isart ens explica que el 25% dels migrants a la regió són menors d’edat, xifra que representa la proporció més gran a nivell global. Aquesta problemàtica comporta diversos perills i discriminacions que els nens i nenes es veuen obligats a enfrontar al llarg del seu camí. Per evitar que els drets d’aquests menors segueixin sent vulnerats, la conclusió planteja algunes mesures que les agències de l’ONU (com UNICEF) poden prendre per millorar la protecció i les condicions migratòries dels nens a Llatinoamèrica i al Carib.