20 novembre, 2023

Resposta de la comunitat internacional enfront conflictes armats

La situació volàtil i delicada del panorama internacional, i especialment a l’Orient Mitjà, ens fa qüestionar-nos si el sistema que tenim actualment és el més adequat per gestionar els problemes complexos que van sorgint. En aquest article, l’Adriana Molina fa una recapitulació de les accions que han dut a terme les Nacions Unides des de l’atac terrorista de Hamàs el 7 d’octubre, fins avui, jornada en què continuen els incessants bombardejos israelians a la Franja de Gaza a mesura que el nombre de víctimes mortals augmenta.

La seva anàlisi pretén reflexionar sobre els reptes als quals s’enfronta l’ONU com a plataforma de governança global i com es pot millorar el seu rol de protectora i garant de la pau i seguretat internacionals en casos com el del conflicte Israel-Palestina.