10 novembre, 2023

Cerimònia de lliurament del XLIV Premi Per la Pau a Haydée Castillo

En el dia d’ahir a la Sala Noble de l’Escola Industrial, es va celebrar l’acte de lliurament del XLIV Premi Per la Pau que atorga anualment l’ANUE amb el suport de la Diputació de Barcelona, a persones i institucions que hagin destacat pel seu treball en la defensa, protecció i promoció de la pau i els drets humans. L’acte va estar presidit per la Il·lma Sra. Núria Parlón, diputada adjunta a la Presidència i delegada de Relacions Internacionals, Agenda 2030, Agendes Urbanes i Innovació de Polítiques Públiques de la Diputació de Barcelona i la Sra. Eulàlia Pascual, presidenta d’ANUE i la participació de la Sra. Barcelona Bàrbara Pons, Comissionada per a l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

El premi d’aquesta edició va ser concedit a la Sra. Haydée Castillo Flores, activista i defensora dels drets humans de Nicaragua, per la seva incansable lluita per la defensa dels Drets Humans a Nicaragua.

L’acte va ser un reclam de la necessitat de treballar units especialment en aquests moments difícils en que vivim en favor de la Pau, i els Drets Humans a Nicaragua i a la resta del món . Com va dir la guardonada Haydée Castillo, durant el seu emotiu discurs, és imprescindible rescatar la nostra humanitat en el reconexiement i la solidaritat de l’un i l’altre i no veure’ns com una amenaça.

Tanmateix, las paraules de Haydée van ser també un crit sobre la necessitat de fer una proposta valenta per reformar els organismes internacionals con l’OEA, las Nacions Unides i el multilateralisme en si mateix, com tal de creure en una nova governança des de les llars, la familia, el barri, la comunitat, des de lo local a lo global i així evitar que es mati la vida per tanta ambició desmesurada.

La cloenda de l’acte va estar a càrrec de l’actuació musical de la soprano Aseel Jamal Massoud, acompañada por la guitarra de Ahmad Diab.

Podeu llegir el discurs de la Sra. Haydée Castillo a continuació.