2 novembre, 2023

El setanta cinquè aniversari de la DeclaracióUniversal dels Drets Humans de les Nacions Unides

La Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 compleix setanta-cinc anys aquest 2023 després de ser aprovada per l’Assemblea General sent el primer document internacional de trenta articles que defensa un conjunt de drets humans mínims, universals, indivisibles i interdependents.

En aquest article d’opinió la politòloga Anna Naudi i Miró ens donarà a conèixer el context històric d’aquesta declaració on farà un incís sobre com aquest document ha estat un dels principals motors per a impulsar una millora en matèria de drets sense discriminació tot i que això no significa que actualment siguin necessàries noves interpretacions del dret internacional dels drets humans degut a les noves onades de drets emergents.