25 octubre, 2023

24 d’Octubre, Dia de les Nacions Unides

Per commemorar el dia de les Nacions Unides, Adriana Molina reflexiona sobre la llarga trajectòria de l’organització i els problemes als quals s’enfronta la comunitat internacional avui dia. Un d’ells, especialment destacable al sistema de les Nacions Unides, és la crisi del multilateralisme. Des d’un punt de vista crític, s’analitzen els avantatges i els inconvenients de les iniciatives més innovadores de l’ONU (com els ODS i la Cimera del Futur) que poden legitimar o desacreditar, segons el seu resultat pràctic, el rol de la institució com una plataforma bàsica de cooperació internacional. Finalment, s’identifiquen els principals reptes futurs que les Nacions Unides hauran de superar per complir la seva missió de construir un planeta més pròsper, just i sostenible.