31 juliol, 2023

Seminari “Recuperar la Universalitat dels Drets Humans”

La Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH) compleix 75 anys d’història aquest 2023. Des de la seva creació, just després del final de la Segona Guerra Mundial, fins als nostres dies, els Drets Humans (DDHH) com a ideal comú de la humanitat ha viscut una expansió tan gran com complexa.

Amb motiu del 75è aniversari de la DUDH l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya vol ressaltar i fomentar la importància i el llegat de la mateixa tant en l’actualitat com en el passat i sobretot de cara al futur. Per assolir aquest objectiu hem organitzat el seminari internacional “Recuperar la indivisibilitat i universalitat dels drets humans” i que tindrà lloc el dia 21 de setembre de 10h a 17h a la Sala Macaya de Caixa Fòrum Macaya.

El seminari comptarà amb la participació d’experts internacionals i nacionals i reconeguts activistes de drets humans, que reflexionaran i debatran sobre la universalitat i la indivisibilitat dels drets humans, sobre la seva arquitectura en el sistema internacional i sobre com afrontar un futur incert.

Tanmateix volem reflexionar sobre el passat i el futur dels drets humans a l’Estat espanyol i de la importància de la Declaració Universal en un moment històric i complicat de la història d’Espanya fins a l’època de la democràcia. Les conclusions extretes d’aquest seminari tenen, a més, l’objectiu de contribuir a l’espai de reflexió que s’obrirà pas a la Convenció sobre el Futur de 2024.

Aquest seminari compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, elMemorial Democràtic i la Fundació “la Caixa”.

Inscripcions de participació a info@anue

Places limitades.