17 juliol, 2023

Educant en l’era digitial

En aquest article, Vinyet Torrent, fa una anàlisi del paper dels joves davant el desenvolupament de l’era digital. En motiu del Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut de les Nacions Unides, celebrat el 15 de juliol, cal observar com les noves transformacions tecnològiques van marcant un abans i un després en l’àmbit de l’educació.

No obstant això, ens topem amb una realitat on gran part dels treballadors joves es troben en situació d’extrema pobresa i on les oportunitats d’accés als mitjans educatius queden limitades a gran part de la població. Per això, en aquest article s’analitzen amb detall les barreres, com l’èxode rural o la desigualtat de gènere, que impedeixen la igualtat d’oportunitats, aportant possibles solucions que han de ser aplicades per les entitats públiques.