4 juliol, 2023

La importància d’una estratègia global contra la desinformació

Els perills que suposa per a la nostra societat la desinformació s’han fet més notables arran de la pandèmia de la COVID-19, però és una cosa que porta donant-se des de fa temps, a conseqüència dels avanços tecnològics que han facilitat el flux d’informació i desinformació.

En aquest article de María Teruel es repassen els principals inconvenients que té aquest succés per a nosaltres, però sobretot per als joves. Finalment, explica la importància de la presa de consciència global, en què consisteix l’estratègia ‘Verified’ una iniciativa internacional creada durant l’última emergència epidemiològica que hem viscut; i la campanya ‘Pausa’, que ens ensenya com compartir informació en les nostres xarxes socials de manera responsable.