21 abril, 2023

El paper de la desforestació en la lluita contra el canvi climàtic

Aquest article explica la importància dels boscos en la lluita contra el canvi climàtic, i el conjunt d’efectes que la desforestació pot tenir i està tenint sobre nosaltres. A més, posa en rellevància l’actuació de l’Organització de les Nacions Unides per a combatre la desforestació, amb l’Agenda 2030 i els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Finalment, explica la incorporació d’aquests objectius globals per part de la Generalitat de Catalunya, des del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030, i els reptes amb els quals pot enfrontar-se a causa de l’alerta en què es troba el territori per la sequera prolongada i els incendis que estan tenint lloc, com a conseqüència directa de l’augment de la temperatura global i el canvi climàtic.