20 abril, 2023

17° Edició del C’MUN

Entre el 13 i el 16 d’abril es va celebrar, en el Caixaforum Macaya, la 17a Edició del Catalonia Model United Nations. Al voltant de 140 estudiants universitaris van demostrar els seus profunds coneixements i habilitats diplomàtiques i de negociació en els debats dels cinc comitès: United Nations Human Rights Committee, UN Women, European Council, African Union i l’United Nations Security Council.

En el C’MUN 2023 els participants van debatre sobre algunes de les qüestions més urgents del panorama internacional com: la protecció dels pobles originaris; l’abordatge de les desigualtats de gènere en el sector agroindustrial mundial; la cerca de solucions a les crisi energètica europea en la dècada vinent; la lluita contra el reclutament de menors per part d’organitzacions terroristes a la regió del Sahel; i l’abordatge de la qüestió del Sàhara Occidental.

L’èxit d’aquesta edició ha tornat a residir, una vegada més, en el compromís i la passió que els delegats han demostrat en tots i en cadascun dels comitès. La bona actitud i la companyonia que hem compartit han generat aquests dies un clima i un ambient immillorable. Especial esment mereix també l’incansable treball i la professionalitat demostrada per tot el Staff i els Legal Advisors; la vocació i la simpatia de la qual han fet gala tots els Committee Directors; i la inestimable ajuda i indispensable iniciativa de les entitats organitzadores, ANUE i UNSA. Ens agradaria ressaltar el paper fonamental de la Generalitat de Catalunya per a la realització d’aquest esdeveniment, sense el seu suport no hauria estat possible dur-lo a terme. També agrair profundament a totes les entitats que han col·laborat en l’èxit del C’MUN 2023: la Fundació “la Caixa”, la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona. Finalment volem ressaltar la importància de la xarxa existent de MUNs, que connecten països, universitats i persones de forma totalment vocacional i honesta.