7 març, 2023

Mahsa Amini: la represntació de l’aixecament de la revolució a l’Iran

Qui va ser Mahsa Amini? Una jove Kurda de vint-i-dos anys viatjava cap a Teheran amb la seva família quan va ser detinguda per la “policia moral” amb l’argument que no portava correctament posat el seu hijab. Dos dies més tard, després d’haver ingressat en un estat de coma a l’Hospital Kasra, va morir a causa del tracte rebut en estar detinguda.Arran de la seva defunció, el 16 de setembre de 2022 es van iniciar a l’Iran una sèrie de manifestacions en contra del règim. Especialment dones han sortit als carrers tallant-se el cabell en acte de solidaritat (com a tradició Kurda en perdre a un ser estimat) i llevant-se el vel com a forma de protesta contra l’opressió cap a les dones al país. En aquest article, en commemoració al 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, recordem a Mahsa Amini mentre la revolució de l’Iran segueix en peus.