1 març, 2023

Rosa Parks: les dones pioneres en la defensa dels Drets Humans

En ocasió de la commemoració del Dia de la Dona- el 8 de març- i atès que enguany se celebra el 75é aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, es publicarà una sèrie d’articles en els quals es busca reconèixer la contribució de tres dones -Eleanor Roosevelt, Rosa Parks i Mahsa Amini- que, a través dels seus valors, el seu activisme i la seva convicció, han contribuït a la promoció dels DD.HH. i a la reducció de la desigualtat de gènere, en diferents contextos polítics i culturals.

Aquesta segona entrega contempla la lluita de Rosa Parks en la defensa i promoció dels DD.HH., la seva aportació a la igualtat de la dona i sobretot la seva lluita en contra de la discriminació racial. Això ho va realitzar des d’una posició d’activisme social, sent una figura primordial en la lluita pels Drets Civils als Estats Units i deixant un llegat la influència del qual arriba fins als nostres dies. En aquest article recordem a una dona que va treballar incansablement per l’abolició del cruel i injust sistema segregacionista.