23 febrer, 2023

Eleanor Roosevelt: Les dones pioneres en la defensa dels Drets Humans

En ocasió de la pròxima commemoració del Dia de la Dona- el 8 de març- i atès que enguany se celebra els 75° aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, es publicarà una sèrie d’articles en els quals es busca reconèixer la contribució de tres dones -Eleanor Roosevelt, Rosa Parks i Mahsa Amini- que, a través dels seus valors, el seu activisme i la seva convicció, han contribuït a la promoció dels DD. HH. i a la reducció de la desigualtat de gènere, en diferents contextos polítics i culturals.

Aquest primer lliurament contempla l’aportació d’Eleanor Roosevelt a la defensa i promoció dels DD. HH. i a la igualtat de la dona, des de la seva posició com a primera dama, transformant radicalment el rol esperat d’aquesta figura en la política nacional i internacional, i posteriorment, com a Presidenta de la Comissió dels Drets Humans de l’ONU, liderant l’adopció d’una Declaració Universal dels Drets Humans caracteritzada per la universalitat.