7 febrer, 2023

8 factors que impactaran els nens i nenes al 2023

Una sèrie de factors com són la guerra d’Ucraïna, la inflació i l’encara impacte de la COVID-19 tenen efecte sobre la població, però sobretot cap als més vulnerables; com poden ser els nens i nenes. Per això, UNICEF ha recollit quines seran les conseqüències per a ells en aquest any.

  1. LA PANDÈMIA PROJECTA UNA LLARGA OMBRA, PERÒ ELS AVANÇOS OFEREIXEN LLUM

El COVID-19 ha mostrat la necessitat d’una forta sanitat global però encara en molts països encara està en perill. En aquests casos, els nens i nenes són els més vulnerables dels impactes sobre aquesta qüestió. D’altra banda, hi ha hagut un fort desenvolupament de les vacunes i l’enfortiment dels sistemes sanitaris mundials que han de continuar enfortint-se per a preservar que ningú es quedi enrere.

2. ELS ESFORÇOS PER A CONTROLAR LA INFLACIÓ TENEN IMPACTES NO DESITJATS

Tot i que la inflació en si tingui conseqüències negatives en les famílies i en els infants, els intents per a frenar-la també tenen greus conseqüències com poden ser la desacceleració del creixement econòmic i la reducció de les oportunitats d’ocupació, sobretot per als més joves.

3. LA INSEGURETAT ALIMENTÀRIA I NUTRICIONAL CONTINUARÀ

Enguany la inseguretat alimentària ha augmentat a causa de conflictes com la guerra d’Ucraïna o als fenòmens meteorològics extrems. Això comporta que cada vegada els sigui més difícil a les famílies alimentar als seus fills i filles.

4. LA CRISI ENERGÈTICA CAUSA UN MAL IMMEDIAT, PERÒ POT HAVER-HI UN FUTUR VERD

L’increment en els preus de l’energia està impulsant a una major atenció cap a l’ús de fonts d’energia netes i sostenibles, que també significaria la creació de nous llocs de treball per als joves.

5. ENFOCAR-SE EN EL FINANÇAMENT CLIMÀTIC I EN L’ALLEUJAMENT DEL DEUTE

Els països en desenvolupament, que són especialment vulnerables, s’enfronten també a la recuperació de la pandèmia, la crisi climàtica i financera, però el suport financer per a poder suportar-lo no està augmentant.

6. LA DEMOCRÀCIA SOTA AMENAÇA, ELS MOVIMENTS SOCIALS RETROCEDEIXEN

La inestabilitat política pot conduir al fet que ocupin els mandats de poder líders autoritaris, en aquest sentit els joves tindran un paper crucial per a preservar que els moviments socials continuïn avançant com en l’acció pel clima, la salut mental, l’educació o la igualtat de gènere.

7. L’AUGMENT DE L’ANTAGONISME COMPLICA ELS ESFORÇOS PER A AJUDAR A NENS I NENES

El nombre de nens i de nenes amb necessitats es troba en el seu nivell més alt des de la Segona Guerra Mundial. Per a poder fer-li front a aquesta situació, ha de fer una millor cooperació internacional amb la condició de donar-li prioritat al benestar dels infants.

8. INTERNET ES TORNA MÉS OBERTA I MÉS FRAGMENTADA

Alguns factors tecnològics, comercials i polítics estan fragmentant la xarxa de connectivitat i governança. En aquesta situació, nens i nenes són especialment afectats perquè la seva educació i les seves interaccions socials depenen de la internet.

Més informació  https://news.un.org/es/story/2023/01/1518267