7 novembre, 2022

L’Assemblea General torna a rebutjar l’embargament dels EEUU a Cuba

L’Assemblea General de les Nacions Unides va reiterar aquest dijous per trentena vegada de forma inequívoca la seva posició contra l’embargament econòmic dels Estats Units a Cuba i va demanar que es posi fi a aquest càstig unilateral des del 1962. El màxim òrgan de debat de l’ONU ha refutat aquesta violació a la Carta de les Nacions Unides cada any a partir del 1992. La resolució del 3 de novembre va obtenir 185 vots a favor, dos en contra (dels Estats Units i Israel) i dues abstencions (Ucraïna i Rússia).

Els delegats van destacar el dany injustificat que el bloqueig infligeix el poble cubà en privar-lo d’ingressos indispensables i insumes tan essencials com els medicaments.

Després de votada la resolució, el representant dels Estats Units va demanar la paraula per sostenir que el seu país manté el seu compromís amb poble cubà en la seva recerca de llibertat, prosperitat i un futur més digne. Quant a l’embargament, va indicar que existeixen excepcions i autoritzacions per a l’exportació d’aliments, medicines i altres insumes humanitaris per a Cuba, afegint que Estats Units dona una quantitat significativa de béns humanitaris als cubans, a més de ser un dels principals socis comercials del país caribeny.

Article complet: https://news.un.org/es/story/2022/11/1516617