5 octubre, 2022

Un món en pau, un art en llibertat.

L’Associació dels Micropobles de Catalunya i el Festival Itinera s’afegeixen a la celebració dels 60 anys de l’Associació de les Nacions Unides i conjuntament presenten un nou projecte; l’exposició del fons d’art de l’Associació de les Nacions Unides “Un món en pau, un art en llibertat”.

Aquesta col·lecció que commemora el 60è aniversari de l’ANUE a través del seu fons d’art. Un fons amb obres des dels anys 60 fins a l’actualitat, amb una representació de la història contemporània de l’art a Catalunya.

Pau i Llibertat constitueixen un dels grans anhels de l’humanitat, tant en el món polític com l’artístic. Mitjançant la idea que pinzellades de tots colors i formes es complimentin fins a formar un tot en plena harmonia, com en la societat, creiem en l’art com a via de diàleg, a la pluralitat i a la consagració dels drets de totes les persones.

La col·lecció ha estat a Riner i a Torrebesses a Lleida, com al Palau de Santa Eulàlia a Girona. Al octubre, es troba al Pradell de la Teixeta a Girona, i al novembre, és podrà veure a Ulldemolins a Tarragona. Acabarà al desembre a Renau, Tarragona.