13 setembre, 2022

Els preus del menjar segueixen baixant segons la FAO

Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), elspreus mundials dels aliments han caigut per cinquè mes consecutiu, però continuen sent gairebé un vuit per cent més alts que fa un any.  El seu últim índex de preus d’aliments mostra que els preus de cinc productes bàsics (cereals, oli vegetal, lactis, carn i sucre) van ser més baixos a l’agost que al juliol.  La FAO va dir que la caiguda dels preus dels cereals reflectia millors perspectives de producció a Amèrica del Nord i Rússia, i la represa de les exportacions des dels ports del Mar Negre a Ucraïna. Al juliol, el país, Rússia, Turquia i l’ONU van signar un acord històric per desbloquejar les exportacions de cereals d’Ucraïna enmig de la guerra en curs.

Podeu accedir a l’article aquí:

https://news.un.org/en/story/2022/09/1125971