11 juliol, 2022

Comencen les “Tardes de Drets Humans”

El passat dimecres dia 6 de juliol, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya va acollir la primera de les confèrencies dins del cicle “Tarde de Drets Humans” que ‘organitzen cada dimecres del mes de juliol.

En aquesta primera xerrada vam comptar amb la participació de Hannes Homfeld, director fundador de l’ONG Clean Beach Initiative.

Entrevistat per la presidenta de l’ANUE Eulàlia Pascual, Hannes va parlar sobre el treball de la seva associació que consisteix en la recollida de deixalla que es duu a terme tots els dissabtes de l’any a la platja la Barceloneta.

Certament, es tracta d’un projecte interessant que atreu setmanalment a una trentena de voluntaris, a més de la gent que s’hi uneix de manera espontània a l’estar a la platja. Aquesta iniciativa, és un exemple de bones pràctiques dirigida a la consecució dels ODS i la seva estreta relació amb la majoria del Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, anant des de la producció i consum responsables (ODS 12) fins a la vida dels ecosistemes terrestre i marítim (ODS 14 i 15). Així mateix, va explicar la seva intenció d’ampliar l’actuació de la fundació a través de la col·laboració amb els col·legis; amb això, busca obrir les mires a la població més jove i atreure-la cap a projectes socials juntament amb la participació de l’ANUE.

Acabada l’entrevista, els assistents van poder gaudir de l’actuació musical de Carla Motis i Vignesh, seguit d’un espai distès on el públic va poder intercanviar inquietuds amb el ponent.

La ANUE us convida a assistir a la pròxima conferència de “Tardes de drets humans” titulada “L’ONU i la fragilitat de la pau”, on comptarem amb la presència de Pol Bargués, investigador principal del CIDOB. Us esperem a les mateixes instal·lacions de l’ANUE el pròxim dimecres 13 de juliol a les 18:00.