22 juny, 2022

ELIMINAR LES ARMENS NUCLEARS ABANS DE QUE ELLES ENS ELIMININ A NOSALTRES

El secretari general de les Nacions Unides António Guterres s’ha mostrat contundent aquest últim dimarts 21 de juny al parlar sobre l’armament nuclear: “l’hem d’eliminar abans que ell ens elimini”, “és una mostra de la incapacitat de resoldre problemes mitjançant el diàleg i la col·laboració”, ha dit.

LA RECEPTA PERFECTA

Tot i la terrible lliçó que ens van deixar les catàstrofes d’Hiroshima i Nagasaki al Japó al final de la Segona Guerra Mundial, encara hi ha unes 13.000 armes nuclears al món. I ara, les tensions i desconfiances abans inimaginables però ara  reals barrejades amb la possessió d’aquest armament per part d’alguns països, segons Guterres, és la “recepta perfecta per l’aniquilació.

RESPONSABILITAT DE TOTS

 També segons Guterres, el Pacte de la Prohibició de les Armes Nuclears implementat al gener de 2021 és un gran avenç però només està signat per 86 països. Apunta que és necessari que més països s’uneixin en aquest camí perquè el desarmament nuclear és feina de tots així com també ho és fer del nostre món un món més pròsper i segur.