15 juny, 2022

L’ALTA COMISIONADA DEMANA RESOLDRE QÜESTIONS URGENTS

Durant la 50ena sessió del Consell de Drets Humans d’aquest últim dilluns 13 de juny, i tenim en compte l’actual crisi alimentària, energètica i financera en la que sembla que estem tot just entrant, l’Alta Comisionada pels Drets Humans, Michelle Bachelet va recordar que, és ara més important que mai complir amb l’Agenda 2030 i els Acords de París per evitar una gran recessió que podria acabar amb milions de persones quan fa menys d’un any que hem sortit de la crisi causada per la pandèmia de la COVID-19.

“És per això que hem de prendre mesures valentes i urgents per a generar el canvi”, va apuntar Bachelet.

ACABAR AMB LES DISPARITATS I MARGINACIONS

Prenent com a referència un estudi que reflecteix que actualment hi ha la mateixa desigualtat que a principis del s.XX, Bachelet va recalcar que “cal retallar la desigualtat i la discriminació”. La inflació en productes alimentaris fa vulnerables a una gran quantitat de persones que a hores d’ara, ja estan en risc de fam. I la COVID-19, també ha deixat en situació de pobresa extrema a un gran volum de persones. Per tot això, hem de tenir com a objectius fixats els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

COMPLIR AMB ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE, CADA VEGADA ÉS MÉS DIFÍCIL

En aquest sentit, va recalcar la importància d’alguns factors necessaris per a complir amb aquests objectius com són: tenir garanties de destinació de part dels pressupostos de cada país per als ODS, mobilitzant tant recursos públics com privats, i la necessitat d’una forta cooperació i solidaritat internacional. Va apuntar que “aquests objectius són drets que només es podran aconseguir si les persones tenen un espai de llibertat on expressar opinions i exigir el canvi que desitgen veure”.

LA SEVA RENÚNCIA A UN SEGON MANDAT COM A ALTA COMISIONADA

Amb el posterior comunicat del Secretari General de la ONU agraint la seva incansable i total dedicació a la seva feina, Bachelet va anunciar que aquesta seria la seva última sessió del Consell de Drets Humans com a Alta Comissionada. La raó de la seva decisió no es coneix.

https://news.un.org/es/story/2022/06/1510152