31 març, 2022

Dia mundial de la felicitat

El 28 de juny de 2012 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar per mitjà de la resolució 66/281 que a partir del pròxim 20 de març se celebraria el Dia Internacional de la Felicitat.

10 anys de l’Informe Mundial de la Felicitat

Enguany se celebra la primera dècada de l’Informe Mundial de la Felicitat que recorda que fins i tot en temps foscos de dolor i sofriment com els transcorreguts durant la pandèmia, hi ha resultats que es destaquen com l’augment del suport social i la benevolència. La capacitat de les persones per al suport mutu en temps de gran necessitat com la malaltia o la guerra entreveu una llum esperançadora que desitja universalment la felicitat.

Com evalua l’ONU la felicitat?

En decretar-se el dia internacional de la felicitat, es va proclamar la rellevància de la felicitat i el benestar com a aspiració de la humanitat i com a objectiu necessari per a la creació de polítiques públiques de govern. Amb això, es reconeix també la necessitat que el creixement econòmic de la mateixa forma inclogui un enfocament més equitatiu amb el qual es pugui promoure la felicitat en termes transversals del desenvolupament sostenible, l’erradicació de la pobresa i el benestar de tots els pobles.

Per a l’anterior, l’últim informe se centra en fer un balanç dels últims deu anys, de la felicitat, benevolència i confiança durant COVID-19. També fa un balanç en les tendències corresponents a la concepció del progrés i el benestar, així com de l’anàlisi de l’ús de dades de xarxes socials per a capturar emocions abans i durant COVID-19, l’exploració de la base biològica de la felicitat i les perspectives de la primera enquesta mundial sobre l’equilibri i l’harmonia.