30 març, 2022

La familia Soste-Nible

La “Familia Soste-Nible” és el títol d’una minisèrie animada d’educació ambiental i economia circular formada per 47 micro capítols, emmarcada dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030. Concretament, té relació amb els Objectius 3 (salut i benestar), 6 (aigua neta i sanejament), 11 (ciutats i comunitats sostenibles), 12 (producció i consum responsables), 13 (acció pel clima), 14 (vida submarina), 15 (vida d’ecosistemes terrestres) i 17 (aliances per a aconseguir els objectius).

Aquesta minisèrie explica el que és l’economia circular i com s’estructura a Espanya (i per tant Europa) a nivell del ciutadà. El cos central tracta sobre cada residu individualment; el que admet i el que no. Els micro capítols finals contenen consells per a reduir la nostra petjada de carboni. Està traduïda als 4 idiomes oficials nacionals, els 5 no oficials com l’aragonès fruit de la col·laboració amb la direcció de política lingüística del Govern d’Aragó; també hi ha una versió narrada per a persones amb deficiència visual.

Conté un mapa conceptual dels residus dels ciutadans i disposa de gràfics senzills per a veure l’abast de cada residu (la quantitat que genera cada espanyol). Cada capítol va acompanyat d’una explicació més estesa i hi ha una versió en pel·lícula completa. A més en la part final disposa d’un joc interactiu on un mateix pot avaluar els seus coneixements sobre aquest tema.

Els ministeris de Transició Ecològica i d’Educació la recomanen, així com el Govern d’Aragó i la Generalitat de Catalunya. A més, ja molts centres educatius la utilitzen.

Link al web: https://llobregats.wordpress.com/punto-limpio/