3 març, 2022

Resolució històrica de l’Assemblea General en contra de la invasió de Rússia a Ucraïna

Una semana després de l’inici del conflicte Rússia-Ucraïna , el passat dimecres  dia 2 de març de 2022 va sortir la resolució de l’assamblea general de l’ONU, on es va votar de manera majoritària condemnar la invasió d’Ucraïna per part de les tropes russes i les nombroses violacions en matèria de dret internacional, com l’us il.legítim de la força, un dels primordials principis de la Carta. 141 paisos van votar a favor, 5 en contra i 35 van optar per l’abstenció. Tot això després de dos dies de discursos i debats de 117 paisos dels 193 que conformen aquesta organització internacional. Aquesta resolució posa de manifest la condemna de l’invasió russa, exigeix que es retirin les tropes del territori ucraïnès, a més a més de revertir la decisió de Vladimir Putin de reconèixer la independència de Donetk i Lugansk, territoris situats al nord-est del país,perquè posa en perill la integritat territorial i la sobirania d’ Ucraïna.

Un altre aspecte de vital trascendència, són les conseqüències que provocará aquesta gran crisi a nivell mundial, com es la manca d’aliments arreu del món. Això es degut a que Ucraïna  aporta aproximadament un 12% de tot el blat que es consumeix al planeta. Tot això provocaria un evident augment dels preus, fins a un 27%  i per tant dificultaria l’accés a moltes regions i paisos, ja que els ports ucranians estan totalment bloquejats i tancats, fent impossible la exportació d’aquests porductes agrícoles. Així doncs, tots aquests fets agravarien la crisis alimentària que existeix a dia d’avui en tot el món,  on aproximadament 800 milions de persones passen gana i tenen moltes dificultats per obtenir aliments.

Des de l’ANUE estem fent un seguiment exhaustiu de tot els esdeveniments i consequències del conflicte en l’àmbit de la pau i segureta i els drets humans.