1 març, 2022

Declaració de la Federació Mundial d’Associacions per a les Nacions Unides sobre Ucraïna

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, membre de la Federació Mundial d’Associacions per a les Nacions Unides (WFUNA), se suma a la declaració oficial emesa per la nostra Federació sobre l’actual situació d’Ucraïna.

A la declaració la WFUNA posa de manifest la necessitat d’aplicar l’art. 27 (3) de la Carta de les Nacions Unides. En aquests moments, les Nacions Unides han d’actuar contundentment per realitzar el seu objectiu principal de salvar del flagell de la guerra les futures generacions tal com ho manifesta el preàmbul de la Carta de les Nacions Unides.

Així mateix, la declaració insta la Federació Russa a retirar les seves tropes encoratjant la total implementació dels Acords de Minsk al mateix temps que les negociacions entre l’OTAN i la Federació russa concernents a temes de seguretat.