24 setembre, 2021

Relatoria de les principals aportacions als “Diàlegs des de Catalunya sobre Sistemes Alimentaris”

El darrer dilluns 13 de setembre, amb ocasió de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures de Nacions Unides i la propera cimera internacional sobre la redistribució dels Sistemes Alimentaris, des de l’Associació per les Nacions Unides vam organitzar els Diàlegs des de Catalunya sobre Sistemes Alimentaris 2021, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració d’Ametller Origen i Unió de Pagesos, amb la intenció de generar un espai de debat on recollir les diferents veus actuals sobre les qüestions de la Cimera.

Els Diàlegs van comptar amb la inauguració i cloenda de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert Victòria Alsina i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà, i amb la participació de la xef Carme Ruscalleda i el director general i cofundador d’Ametller Origen Josep Ametller, entre altres actors i entitats rellevants del sector com PRODECA o el grup BonÀrea.

Les ponències van organitzar-se en els següents eixos: “Sistemes Alimentaris i la seva incidència en els ODS i la nutrició”, “De la producció al consum: com han de canviar els sistemes alimentaris”, “La importància del sector agrari al sistema alimentari català”, “Sostenibilitat i resiliència al món agrícola”, acabant per una aproximació a les Bones Pràctiques del sector.

A continuació us presentem un resum de la jornada.