21 maig, 2021

Presentació a l’ANUE de l’Itinera Parlem, el Festival de Música als micropobles de Catalunya

Una vintena de persones van assistir el darrer dimecres 12 de maig a la presentació d’un nou festival, l’Itinera, que portarà concerts des d’aquest mes de maig fins a l’octubre en una vuitantena de municipis catalans de menys de 500 habitants.

La presentació va tenir lloc a la seu de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), a Barcelona. L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, la presidenta de l’ANUE, Eulàlia Pascual, el director del Festival Itinera Parlem, Marcel Marata, el director Artístic del Festival, Daniel Negro i el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea.

El festival creat pel dinamitzador cultural Marcel Marata i per l’Associació de Micropobles, neix enmig de la pandèmia de la covid-19, amb l’objectiu de portar música als petits pobles que, com explicava Marata, no tenen un metge, però, gràcies a aquesta iniciativa, tindran concerts de qualitat.

Jazz, blues, soul i bossa nova marcaran una programació que s’inicia aquest mateix 23 de maig amb un doble concert a Lleida del grup d’Èlia Bastida, un dels talents més destacats de la Sant Andreu Jazz Band i Joan Chamorro, el contrabaixista àmpliament conegut. Precisament aquests dos artistes van ser els encarregats de posar el punt final a l’acte.

Així doncs, aquest cap de setmana començarà a caminar l’Itinera que, a paraules del president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, és un “projecte de país” a través del qual els micropobles mostraran la voluntat, malgrat les seves dimensions, “d’acollir cultura”. Un equilibri territorial que ajudarà a valorar el territori “més enllà de les grans ciutats”, segons va indicar la consellera Ponsa.

Però sobretot, l’Itinera portarà cultura arreu, un dret que, segons la presidenta de l’ANUE, Eulàlia Pascual, “dóna a l’home sentit de pertinença i capacitat de reflexionar”. El suport de l’ANUE a aquesta iniciativa és indiscutible, sobretot quan queda palès que, amb el Festival Itinera, el dret a la cultura queda garantit.