20 maig, 2021

Experts de l’ONU conclouen que Sud-àfrica té l’obligació d’abordar millor la violència domèstica

El Comitè de l’Eliminació de la Discriminació contra les Dones, va visitar el setembre de 2019 aquesta regió per dur a terme un informe confidencial sobre les denúncies plantejades per les organitzacions de la societat civil. Les conclusions apreciades van determinar que l’escala de violència domèstica, incloent-hi el feminicidi, és alarmantment gran. De fet, moltes dones i nenes sud-africanes són víctimes de pràctiques molt nocives, com ara els casaments infantils o la poligàmia. 

A partir d’aquest informe, el Comitè va concloure diverses situacions. En primer lloc, moltes dones que denuncien al seu agressor no solen obtenir posteriorment la protecció requerida, i si ho feien, la solució aportada era per exemple fer dormir a l’agressor en una habitació diferent de la casa. En aquest sentit, les víctimes descrivien com era la violència física –violació, agressió amb objectes, cremades…- A continuació, va assenyalar l’absència a Sud-àfrica de refugis estatals per les dones, recordant a tal país que no està exempt de garantir la protecció i assistència a les víctimes.

A més a més, la investigació inclou 34 recomanacions per actuar, per exemple, l’aplicació de la llei, les polítiques de garantia d’accés a la justícia, o la protecció i els serveis de suport a les víctimes, entre d’altres.   

Font: UN News