6 maig, 2021

ACNUDH demana calma davant la violència a Colòmbia

La portaveu de l’Alt Comissionat pels Drets Humans, Marta Hurtado, va emetre un comunicat aquest passat 4 de maig on mostra la preocupació pels esdeveniments succeïts a la ciutat colombiana de Cali durant les protestes per les reformes tributàries del president Iván Duque.

En aquestes manifestacions, la policia va disparar a nombrosos manifestants ocasionant diversos morts i ferits.

L’Oficina de l’Alt Comissionat pels Drets Humans va expressar la seva preocupació rebutjant l’ús de la força per part d’autoritats i recordant el deure de respectar els drets humans, incloent-hi els drets a la vida, la seguretat personal i la llibertat de reunió pacífica, així com el seu deure de respectar els principis de legalitat, de precaució, de necessitat i de proporcionalitat per tal de controlar les protestes.

Tanmateix, va fer èmfasi en el fet que les armes de foc només poden ser utilitzades en última instància quan hi hagi o bé amenaça imminent de la vida o bé lesions greus.

Des del dia de l’inici de les revoltes el passat 28 d’abril, l’ACNUDH ha rebut denúncies de quasi 15 morts arreu del país, una de les quals és un agent policial.