19 abril, 2021

Aksai Chin, l’eterna disputa sino-índia: un conflicte d’interès mundial

En el tauler d’escacs territorials del sud d’Àsia, l’Índia juga un paper molt important, sent un país al qual tenir en molta consideració. Situat en el sud del continent asiàtic, és un dels líders geopolítics de la regió de l’Oceà Índic. Actualment, és el segon país amb més població del món, darrere de la Xina.

Precisament, amb el gegant asiàtic xinès manté un conflicte històric que, des de fa un any, està en el punt de mira per les seves conseqüències d’abast mundial. El conflicte té nom, Aksai Chin, un territori situat en la unió de les fronteres de la República Popular de la Xina, el Pakistan i l’Índia, administrat per la Xina i reclamat per l’Índia.

En aquest article, Júlia Oliveras examina la situació d’aquesta regió des de la perspectiva internacional, de com un conflicte a priori bilateral entre dos països, l’Índia i la Xina, és ja d’interès global.