19 març, 2021

Dia Internacional de la Felicitat

L’any 2013, les Nacions Unides va declarar el dia 20 de març com el Dia Internacional de la Felicitat en reconeixement de l’important paper que exerceix en la vida de les persones de tot el món. Una emoció que avui dia es veu seriosament amenaçada.

Els desastres naturals i humans, la irrupció de la pandèmia de la Covid -19, una de les amenaces més grans que ha sofert el món des de la Segona Guerra Mundial, les situacions de discriminació, pobresa i vulneració de drets humans. Tot això ens fa pensar en la felicitat com un horitzó inassolible.

Però… i si ens parem un moment i tornem a començar? I si en comptes de mirar a través de tots els successos negatius, ens centrem en tot allò que sense saber-ho ens porta felicitat?

Hem après a valorar el que realment importa i ens acosta a la felicitat. Hem après a ser solidaris i amables, a lluitar junts per a reivindicar que els nostres drets fonamentals siguin respectats i protegits.

El valor de totes aquelles persones que ens protegeixen i socorren, i l’amor, en totes les seves formes. Aquest és el camí per ser feliç i està a les nostres mans.

“Pensem sempre en la felicitat. I encara que a vegades ella s’oblida de nosaltres, nosaltres no hem d’oblidar-nos mai d’ella, fins a l’últim dia de les nostres vides.”