21 desembre, 2020

Acte Dia dels Drets Humans

El passat 10 de desembre l’ANUE va commemorar, com cada any, el dia dels Drets Humans en un acte al Palau Macaya, amb la participació del Conseller d’Afers Exteriores, Relacions Institucional i transparència, el Sr. Antoni Montseny, director de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, el Sr. Xavier Trabado, director de l’Observatori de les Desigualtats de la Fundació Obra Social la Caixa, i la Sra. Eulàlia Pascual, presidenta de l’ANUE.

La conferència inaugural va estar a càrrec de la Sra. Cinta Pascual, presidenta de l’Associació Catalana de Serveis Assistencials, que va a fer referència a com durant aquesta pandèmia, el col·lectiu de la gent gran ha estat els més afectat i de com drets humans com el dret a la vida i a la salut han estat greument vulnerats.

Com va dir la Sra. Pascual “La COVID-19 ha posat en evidènica el valor de fer-se gran, un valor molt digne”

Un cop finlitzada la intervenció de la Sra. Pascual, es va realitzar la lectura pública de la Declaració Universal de Drets Humans, a càrrec dels professionals sanitàris. D’aquesta manera l’ANUE va voler donar un reconeixement a tots aquests professionals que han lluitat i continuen lluitant contra la pandèmia.

Per raons de les mesures sanitàries actuals, l’acte no va comptar amb públic i es va retransmetre en directe.

Podeu ver el vídeo de la Declaració aquí.