16 desembre, 2020

Cerimònia de lliurament XLI Premi per la Pau

En el dia d’ahir, va tenir lloc la cerimònia de lliurament del XLI atorgat al reconegut Xef José Andrés, per la seva tasca en la lluita contra la fam a través de la seva fundación World Centrakl Kitchen.

L’acte va comptar amb la presència del Sr. Carles Tejedor, Xef responsable del World Central Kitchen a Barcelona en representació del Xef José Andrés, Pilar Diaz diputada adjunta a l’Àrea de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i Eulàlia Pascual, presidenta d’ANUE.

El Xef José Andrés va donar les gràcies per aquest reconeixement en especial a la labor de World Central Kitchen, mitjançant un vídeo gravat des de l’Isla de Providencia a Colòmbia durant la seva missió de ajuda, portant aliments a tots els habitants de l’illa que van patir els efectes desvastadors de l’huracà Iota.

El Jurat del Premi per la Pau ha volgut reconèixer la tasca humanitària i de desenvolupament a través dels programes que desenvolupa, com la construcció o rehabilitació de 150 cuines comunitàries escolars a Haití i Guatemala, o l’accés assequible a solucions de cuina més segures i netes a les llars i a petites empreses; així com accions de formació en seguretat alimentària i sanejament per a cuiners escolars de comunitats empobrides.

També se’n destaca l’associació amb petits agricultors, pescadors i petites empreses per promoure el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles que fomentin el creixement i el consum d’aliments de producció local.

A través d’aquest treball, el seu objectiu és no només millorar la seguretat alimentària, sinó també a fomentar que les comunitats tinguin capacitat de resistència alimentària davant futurs desastres.

El premi té una dotació de 5.000 € que aporta la Diputació de Barcelona i és concedit per l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE). Des de la seva fundació l’any 1962, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya ha centrat la seva activitat en la difusió i consecució dels propòsits continguts a la Carta de les Nacions Unides.

És amb aquest esperit que concedeix anualment el Premi per la Pau, el qual, des de la seva primera edició, l’any 1980, vol reconèixer una obra individual o col·lectiva, una trajectòria personal o d’una entitat que destaqui pel seu treball encaminat a aconseguir els esmentats propòsits, per la defensa de la solució pacífica dels conflictes i dels Drets Humans, les llibertats fonamentals i en pro del desenvolupament sostenible.