17 octubre, 2024

Dia internacional de l’Erradicacióde la Pobresa

Aquest article d’Irene Giménez Rodríguez-Losada reflexiona la importància de celebrar el Dia Internacional de l’Erradicació de la Pobresa, especialment en relació al maltractament social i institucional que sofreixen les persones més vulnerables ja que malgrat els grans avanços que han hagut, la pobresa continua sent present.

Al llarg de l’article s’assenyalen els diferents problemes als que s’enfronten com l’aporofòbia i les polítiques que a quina resulten ser ineficaces ja que en lloc de buscar erradicar la pobresa, tenen com a fi buscar suport polític i econòmic. La falta d’accés a l’habitatge adequat, educació i atenció sanitària contribueixen a la perpetuació de la pobresa en els sectors de la població que ho sofreixen, mentre que les polítiques migratòries en moltes ocasions criminalitzen a aquells que arriben a Espanya a la recerca d’una millora de la seva vida.

És per això que és urgent abordes els problemes estructurals per a garantir la dignitat humana i complir amb els compromisos d’erradicació de la Declaració Universal dels Drets Humans i l’Agenda 2030.