9 octubre, 2024

Conclusions de la jornada “El Nostre Futur: un Pacte per a l’Acció”

El passat 17 de setembre l’Associació per a les Nacions Unides va organitzar la Jornada “El nostre Futur: Un pacte per a l’Acció” amb la intenció de contribuir com a societat civil al debat de reflexió a la Cimera del Futur de Nacions Unides, celebrada durant l’Assemblea General de Nacions Unides els passats 22 i 23 de setembre a Nova York. amb l’objectiu principal de reconstruïr el multilateralisme com a únic sistema de gobernança global capaç enfrontar els reptes del món actual.

En aquest sentit, la jornada va comptar amb la participació d’experts en l’àmbit de les Relacions Internacionals, la Pau i Seguretat, Drets Humans i la Societat Civil, els quals van expressar les seves opinions en torn als eixos principals del Pacte del Futur: Desenvolupament Sostenible, Pau i Seguretat Internacional, Joventut i Futures Generacions i finalment, Transformació de la Governança Global.

La jornada va comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació “la Caixa”.

Aquest és l’informe preparat per l’equip d’ANUE amb les conclusiones de la jornada.