2 setembre, 2024

Dia Assistència Mundial Humanitària

 Milions de persones viuen una crua realitat on la “normalitat” és inassolible: a Ucraïna, els atacs constants han deixat a milers sense llar i en necessitat urgent d’atenció mèdica; a Gaza, els conflictes continus han destruït la infraestructura essencial, sumint a la població en una crisi humanitària permanent; i a Síria, després de més d’una dècada de conflicte, les comunitats lluiten per mantenir una aparença de normalitat, amb accés extremadament limitat a serveis bàsics. Aquesta situació ressalta la urgent necessitat de protegir els civils i als treballadors humanitaris en zones de conflicte.

En aquest article Pamela Robledo Saucedo reflexiona sobre les situacions de conflicte armat, els atacs contra treballadors humanitaris i les seves instal·lacions que violen el dret internacional humanitari en commemoració del Dia Mundial de l’Assistència Humanitària.
En aquest Dia Mundial de l’Assistència Humanitària, 19 d’agost, expressem la nostra solidaritat amb els treballadors humanitaris i les víctimes de la violència a tot el món.