18 juliol, 2024

Transformant els sistemes alimentaris per a canviar el món

Ahir es va celebrar la tercera Tarda de Drets Humans amb la sessió sobre “Canviar l’alimentació, canviar el món: Transformant els sistemes alimentaris” per Anna Pallí, coordinadora de desenvolupament i estratègia de l’Institut de recerca i tecnologies agroalimentària. En la sessió es va parlar des de la vigilància tecnologia i les estratègies científiques, els nous reptes de l’alimentació, els límits biofísics del planeta i la fam.

Els problemes dels nostres temps s’han complicat, ja no requereixen simples solucions que encara estan a l’abast dels nostres coneixements. Els problemes actuals estan profundament vinculats als límits del nostre planeta, reflectint la manera en la qual habitem el món. L’alimentació és una cosa que es connecta molt específicament amb les dimensions de la sostenibilitat, i per això transformar els sistemes alimentaris serà una cosa indispensable.

Anna Pallí va fer una vinculació entre la fam amb l’estat de la població, ja que la fam depèn del fet que hi hagi pau, salut, estabilitat, entre altres. La sostenibilitat i la justícia van de bracet per al desenvolupament adequat dels sistemes alimentaris.

La setmana que ve culmina el nostre cicle de sessions amb la xerrada “Israel o Netanyahu, Hamàs o Palestina: radiografia d’una catàstrofe” a càrrec del Dr. Miguel Medina, Dr. en relacions internacionals i consultor en assumptes europeus i internacionals.

Confirmació d’assitència a info@anue.org