13 setembre, 2022

Experts de les Nacions Unides asseguren que van ser violats els drets dels exdirigents del Parlament català

Al suspendre de funcions públiques els exmembres del govern i del parlament català abans que fossin condemnats després del polèmic referèndum d’independència el 2017, el Comitè de Drets Humans de l’ONU considera que Espanya va violar els seus drets polítics.

La Llei d’Enjudiciament Criminal només permet la suspensió de funcionaris quan són acusats de rebel·lió. No obstant això, van ser suspesos de les seves funcions com a parlamentaris el juliol del 2018, va reiterar el Comitè.  L’octubre del 2019, tots quatre van ser condemnats per sedició, delicte que no inclou l’element de violència, a diferència de la rebel·lió, i es van aixecar llavors les seves suspensions.

Podeu accedir a l’article aquí:

https://news.un.org/en/story/2022/08/1125862