28 octubre, 2021

Diversos ajuntaments instal·len la bandera de l’ONU en la seva façana per a commemorar el seu 76è aniversari

Amb aquest simbòlic gest, els consistoris van mostrar el seu compromís amb els valors que defensa la Carta de l’ONU

“Fa 76 anys, les Nacions Unides es van crear com a vehicle d’esperança per a un món que sortia de l’ombra d’un conflicte catastròfic.”, va declarar António Guterres en el seu missatge de commemoració de la formació de l’ONU. Per a defensar i donar suport a aquest compromís social, diversos ajuntaments nacionals han allotjat la bandera de l’ONU en les seves façanes per a celebrar el 76è aniversari de la institució.


Algunes ciutats emblemàtiques del territori espanyol com Sevilla, València, Vitòria o Barcelona, entre moltes altres, van començar el dia amb el color blau particular de l’ensenya d’aquesta associació. La bandera va regnar les façanes dels cèntrics edificis per a llançar un missatge de cohesió social i fomentar l’interès i la promoció dels valors, els objectius i els principis de l’ONU.

En total, van anar 18 les institucions que van formar part d’aquesta iniciativa: el Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament de Barcelona, L’il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el govern basc, l’assemblea d’Extremadura, l’ajuntament de Múrcia, el Parlament de Navarra, l’ajuntament de Madrid, el Parlament dels Illes Balears, l’ajuntament de Cadis, les Corts de Castella – La Manxa, l’ajuntament de València, l’ajuntament de Pamplona, el Parlament d’Andalusia, l’ajuntament de Palència, el Parlament de les Illes Canaris, l’ajuntament de Terol i, finalment, el de Castelldefels.

Amb aquest gest simbòlic, els consistoris han mostrat el seu compromís cap a les aspiracions i els desafiaments que es recullen en la Carta de l’ONU en un context de realitat social agitada. Davant els reptes que afronten els Estats i la ciutadania a causa dels efectes provocats per la pandèmia, els ajuntaments locals s’han d’erigir com a estendards per a fomentar valors comuns de respecte cap als col·lectius vulnerables, promoció dels drets humans i exhortar a la igualtat i a la unitat de tots els seus habitants.

Autor: Julen Chavarrías Fabó