6 abril, 2022

Entrega del 42è Premi per la Pau de l’Associació per a les Nacions Unides

Dilluns 4 d’abril de 2022 va tenir lloc l’entrega del Premi per la Pau d’ANUE amb el suport de la Diputació de Barcelona. El guardonat d’enguany va ser l’activista, músic i escriptor James Rhodes.

Un premi atorgat per haver esdevingut un referent en la lluita contra els abusos sexuals a la infància i transmetre el seu testimoni amb gran valentia, trencant amb l’estigma i el silenci de les víctimes de conductes tant terribles. Un dels elements més remarcables de la seva activitat és també el fet d’impulsar la Llei de protecció de la infància enfront la violència, aprovada aquest any al Congrés dels Diputats.

Aprofitant la bellesa de la Sala Noble de l’Edifici del Rellotge dins del recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, vam poder gaudir, una vegada més, d’una meravellosa cerimònia. L’acte es va obrir amb els discursos de la presidenta de la diputació de Barcelona, Núria Marín Martínez, seguit del discurs de la presidenta d’ANUE, Eulàlia Pascual i Lagunas. Entre ambdues al·locucions es va realitzar un minut de silenci per commemorar el patiment de les víctimes en el conflicte d’Ucraïna.

Molt d’acord amb la seva forma de ser, James Rhodes va realitzar una breu intervenció per agrair amb gran humilitat l’entrega del premi. També va remarcar l’esveltesa de l’espai en el que es va fer l’entrega. En quant al discurs activista, el pianista va fer menció a la necessitat i al benefici de pressionar als polítics per a que actuïn en aquest sentit. Gràcies a la seva pressió i treball, Espanya es un país punter en l’àmbit de protecció dels infants i de la seva integritat sexual. En darrer lloc, i en referencia a la voluntat d’acabar amb la impunitat dels abusos, l’autor va esmentar que cal “posar llum als racons més obscurs de la societat.”