11 juliol, 2024

És possible un turisme sostenible a Barcelona?”

Ahir va tenir lloc la Segona Tarda de Drets Humans, que tenia com a tema “És possible un turisme sostenible a Barcelona?”. La ponent Rosa Bada, directora de relacions institucionals de Barcelona Turisme, va aclarir que en realitat la pregunta que ens hauríem de fer és si és possible qualsevol activitat humana que no posi en el centre la sostenibilitat. Parlar de turisme sense sostenibilitat no seria prudent i acabaria en desastre. 

Fa 10 anys l’element turístic va entrar a la ciutat de Barcelona. Es van començar a criticar els models implantats per al turisme, per la qual cosa el govern va començar a considerar el turisme com un tema de ciutat, com un tema de debat amb el ciutadà i no sols un debat entre allò públic i allò privat.

Per tant, es va destacar que, en tractar el turisme, és essencial tenir en compte tant al ciutadà com al turista, que tenen necessitats diferents. Per exemple, l’augment de turisme a la ciutat pot comportar un canvi en l’entorn habitual, un ús de l’espai quotidià més intens, una reducció del nombre d’escoles en la zona turística, etc. Per això, és molt important el diàleg entre totes les parts implicades i, conseqüentment, que la ciutat sigui el millor tant per al resident com per al visitant comporta que hi ha sostenibilitat turística.

La setmana que ve la sessió estarà dedicada a “Canviar l’alimentació, canviar el món: Transformant els sistemes alimentaris”, amb la participació d’Anna Pallí, coordinadora de desenvolupament i estratègies de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries.

Confirmació a info@anue.org