9 juliol, 2024

Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

Aquest dilluns 8 de juliol va començar el Fòrum Polític d’Alt Nivell (FPAN) sobre Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, que es durà a terme fins al 17 de juliol, sota l’auspici del Consell Econòmic i Social, i que té com a tema “Reforçar l’Agenda 2030 i erradicar la pobresa en temps de múltiples crisis: el lliurament eficaç de solucions sostenibles, resilients i innovadores” (A/DEC/77/553).

El fòrum abordarà els desafiaments especials que enfronten els països en situacions especials, i explorarà les dimensions regionals i locals sobre el lliurament efectiu de solucions sostenibles, resilients i innovadores en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En concret, revisarà en profunditat: Objectiu 1. Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món; Objectiu 2. Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i una millor nutrició i promoure l’agricultura sostenible; Objectiu 13. Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus impactes; Objectiu 16. Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a tots i construir institucions eficaces, responsables i inclusives en tots els nivells; i Objectiu 17. Enfortir els mitjans d’implementació i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

Hi ha diversos estats que han expressat interès a dur a terme revisions nacionals voluntàries de la seva implementació de l’Agenda 2030 en el FPAN2024: Armènia, Àustria, l’Azerbaidjan, Belize, el Brasil, Txad, Colòmbia, Congo (República del), Costa Rica, l’Equador, Espanya, Guinea Equatorial, Eritrea, Geòrgia, Guinea, Hondures, Kenya, República Democràtica Popular Lao, Líbia, Mauritània, Maurici, Mèxic, Namíbia, Nepal, Oman, Palau, el Perú, Samoa, Sierra Leone, Illes Salomó, Sudan del Sud, República Àrab Siriana, Uganda, Vanuatu, Iemen, Zimbàbue.

El dilluns 8 de juliol es va parlar sobre els ODS i el seu efectiu lliurament de solucions sostenibles, resilients i innovadores; sobre l’ODS 17 i les aliances per a aconseguir els objectius; sobre alliberar les costoses inversions en els ODS, i sobre ciència, tecnologia i innovació, que és crucial per a progressar amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els ODS.

Aquest dimarts 9 de juliol estan tenint lloc converses que busquen trobar solucions innovadores per posar fi a la pobresa extrema, que ha augmentat des de la COVID-19, i la fam.
Per a més informació sobre els pròxims esdeveniments, els seus objectius i els temes que es tracten pot consultar el següent enllaç: https://hlpf.un.org/2024/programme